Wij zijn Gers! in de Bijenkorf

event 29 november 2019

Er staat een kubus aan de Coolsingel. Een tikkie uit de rooilijn, maar dat is opgelost met de tulp van Naum Gabo. In de volksmond ook wel ‘het ding’ genoemd. Het ding is onlangs opgeknapt, zodat de tulp weer in volle glorie bloeit. Net als de kubus zelf trouwens. De kubus waar De Bijenkorf in huist.

 

Oude luister, licht en ruimte

De renovatie van de Bijenkorf is nog in volle gang, maar de vrienden van Wij zijn Gers! krijgen vanavond vast een preview. Op de herenafdeling is het gebouw in oude luister hersteld. Het trappenhuis, dat jaren verstopt was achter beplating, is weer open en toegankelijk voor het publiek. Tijdens de renovatie vonden ze in de herenkleedkamer het originele plafond terug. Dat was nou nog eens een leuke verrassing. Op de parterre verdween een deel van de etalages, waardoor je van buiten nu direct de winkel in kijkt. Dit zorgt voor heel veel licht en ruimte. En een open uitstraling van de ooit zo gesloten kubus.

 

Merkbeleving

De herenpaskamer is stijlvol en eenvoudig. Met overal spiegels en voldoende pashokjes. Precies wat de winkelende mannen graag willen. Verder heeft ieder merk zijn eigen kleedkamer die past bij de sfeer van het merk. Zo neemt de Bijenkorf haar gasten mee in de merkbeleving.

 

Gelakte eendenborst

Die merkbeleving is belangrijk. Daarom wil de Bijenkorf dat haar klanten zich echt te gast voelen. Alles is erop gericht om de ultieme winkelervaring te bieden. En dat merkten de Vrienden van Gers! ook tijdens het diner dat we nuttigden tussen de kleding en de schoenen. En nee, we aten geen schoenzool. Maar de grap was natuurlijk snel gemaakt. Het Koetshuis schotelde ons onder andere een heerlijke gelakte eendenborst voor.

 

De magische wereld van Robiii

Vlak voor het diner bezochten we de magische wereld van Robiii, een kleine robot die door zijn geestelijk vader tot leven werd gewerkt. Met de lift stegen we naar de vierde verdieping, waar deze magische wereld zich aan ons openbaarde. Het was een bijzondere ervaring die deze avond in de Bijenkorf mede tot een unieke belevenis maakte.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen