Smullen tussen kunst

event 04 november 2021 location_on GaleriAAA

Heerlijk! Tussen alle corona-maateregelen door is er ruimte voor een event van Wij zijn Gers! Deze avond beloofd een kunstzinnige te worden. We verzamelen bij Brouwerij Noordt en proosten op elkaars weerzien met een Blondt, Noodtsingel of Pumkin Ale in de hand. Aan iedereen merk je hoe fijn het is om elkaar weer te ontmoeten.

 

Tijd om álle prachtige bieren van Peter en consorte te proeven, hebben we niet. We schuiven een klein stukje op in de straat en lopen naar GaleriAAA. In het restaurant van Marlous van Schouwen en Aggy Kan – ook bekend van restaurant Mangiare – gaan we genieten van de smaken van Zuid-Europa. Direct na binnenkomst voelt het alsof we te gast zijn bij een Zuid-Europese familie. Het table d’hote concept omvat kleurrijke gerechten met de heerlijke smaken uit Spanje, Italië en Frankrijk. Alle gerechten die op tafel komen zijn vers, zelfgemaakt en met aandacht bereid. Er staan overvloedig flessen wijn op tafel en we smullen van verschillende antipasti, tapas en kleine voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

 

Terwijl we genieten van al dit lekkers, zijn we omringd door de kunst van het AAAFresh-collectief. Dit kunst-collectief is in 2009 gestart door Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen. Tussen de gerechten door vinden we een gat in de muur die ons leidt naar de galerie van AAAFresh. Het verhaal gaat dat tijdens een wilde avond Jules Deelder geholpen heeft dit gat in muur te maken. We struinen door de galerie en luisteren we ademloos naar de verhalen van de kunstenaars. Sommigen van ons kunnen de prachtige kunst niet weerstaan, en schaffen direct iets aan.

 

Om 00.00 uur moeten we echt uit GaleriAAA geschopt worden. Het liefst zouden we hier nog uren blijven, maar ja… We houden ons aan de maatregelen. Volledig voldaan gaan we richting huis. We hebben genoten als vanouds: van elkaar, het heerlijke eten en de prachtige kunst. Hopelijk tot snel.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen