In de tuin van de oude villa

event 18 juni 2021 location_on KookstudioMeerema

In de tuin van een oude villa aan de Schaardijk zijn we te gast bij Sieberen Meerema. Het is Rotterdam, maar 100 meter verder doemt het bord ‘Capelle’ al op. De villa ademt een en al charme en sfeer. En dan de tuin, precies zoals in een Italiaanse film. Met een lange keurig gedekte tafel. Leuke mensen. Rode wijn. Witte wijn. Water. En… heerlijke gerechten.

 

Een jaar geleden

Het is zeker een jaar geleden. Met Wij zijn Gers! waren we te gast in Ballroom, aan de Witte de With. Hier legde de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ons uit hoe zij tijdens de eerste coronagolf erger wisten te voorkomen. Maar dat was toen. Inmiddels zijn we 3 golven verder en konden we vanavond eindelijk weer met de hele club bij elkaar komen. En dat voelde fantastisch.

 

Er is altijd iets te vieren

Bij aankomst kregen we meteen een glas bubbels. Want we hadden iets te vieren. En er is eigenlijk altijd iets te vieren. Al snel raakte iedereen met elkaar aan de praat. En had de een meer onder de lockdown geleden dan de ander. Maar iedereen zag de toekomst zonnig in en had zin om de schouders er weer onder te zetten. Typisch die Rotterdamse ondernemers. Altijd kansen zien en er graag voor willen werken. We zijn klaar met Corona en we stropen onze mouwen op om weer vooruit te gaan.

 

In de schaduw van de brug

De villa aan de Schaardijk werd ooit gebouwd door de eigenaar van de naastgelegen cementfabriek. Zo kon hij altijd een oogje in het zeil houden. Nu vinden we er Kookstudio Meerema. Hier maakt Sieberen met zijn vrouw Anja en zoon Max de heerlijkste gerechten. Binnen hangt een fijne sfeer. Mede door de enorme hoeveelheid schilderijen die Sieberen zelf maakt. Buiten is de tuin weelderig begroeid en stikt het er van de bloemen. Achter de aan de tuin grenzende dijk ligt de Maas. Waarover die gigantische Van Brienenoordbrug gespannen is. En aan de overkant zie je het pittoreske centrum van Beverwaard. Net als de villa, in de schaduw van die enorme brug, die nog imposanter is als je er vlak naast staat.

 

En dan het diner

Sieberen had weer iets bijzonders voorbereid. In een zelfgebouwde Duitse oven zat een enorme bak met grond. En in die grond zagen we gepofte aardappels, uien en pompoen. Prachtig gegaard, sappig en smaakvol. 

 

Er waren Zeeuwse mosselen. Die mochten zo op de grill. In wat aluminiumfolie en met een klontje kruidenboter. Na een paar minuten openden de schelpen zich en waren ze klaar om te eten. Heerlijk!

 

En dan is er altijd die discussie. Carpaccio vooraf? Of een bavet als hoofdgerecht. Sieberen trakteerde ons op een bavet waar alles in zit wat carpaccio zo lekker maakt. Pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, noem maar op. Even aan twee kanten op de hete plaat en het is heerlijk. Wat een prachtig gerecht.

 

Zoon Max had de voortuin van de villa geclaimd. Daar stond hij met zijn Ooni. Wat het is? Een mooie compacte pizzaoven. Hierin bakte Max voor iedereen een echte Italiaanse pizza. Of je mocht het zelf doen natuurlijk. Perfect deeg. Mooie, gerookte mozzarella. En gekaramelliseerde witlof. Heerlijk zoet. Wat een prachtige smaak.

 

En mist er dan nog iets? Zeker, dolce! Zoals Sieberen zelf zei, terwijl hij de chocoladesaus over de banaan en het vanille-ijs blubberde, “ik wil gewoon een dame blance!” En zo is het. Het nagerecht was heerlijk en machtig. Misschien heb ik er iets te veel chocoladesaus overheen geblubberd…

 

Einde

Dan is het zover. Het is 22:00 uur. En dan moeten van overheidswege de terrassen sluiten. Dus ook het terras van Kookstudio Meerema. Maar wat was het een fijne avond. Iedereen in een t-shirtje. Iedereen goedlachs en iedereen was blij om elkaar weer te zien. Tot snel. Tot de volgende Wij zijn Gers!

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen