De stad proeven in een tram

event 27 december 2018

Het is koud. En hier op het Willemplein wachten we met een mooi clubje Rotterdamse ondernemers op de tram. Grappig detail is dat een aantal ondernemers met de auto in de file staat en dus te laat bij de tram aankomt. Had toch de tram genomen!


De mooie RotterTram
Kling kling kling! Daar komt de RotterTram aangereden. Achter het stuur, of hoe heet zoiets in een tram, staat Suzanne Knegt. Zij is de eigenaresse van dit mooie voertuig. Binnen is het warm. En we kijken onze ogen uit. Want de tram is prachtig ingericht en gedecoreerd. Op de plafondverlichting zien we in plattegronden de contouren van de stad. En de banken, die zitten als oude trambanken. Dat is perfect voor een echte tramervaring.


Kerstmannen met tassies
We denderen over de Erasmusbrug en rijden richting De Kuip. Onderweg krijgen we onverwachts bezoek van 3 kerstmannen die tassies met kalenders uitdelen. Ho ho ho! Ondertussen serveert de bediening de eerste gang uit. Een aperitief met gerookte mayonaise. Dat is een mooie start van deze culinaire reis door de stad.


We eten onze buikjes rond
Vanuit Zuid rijden we naar West, Noord en Oost. En via de bouwput die Coolsingel heet keren we terug op het Willemplein. Onze buikjes gevuld met heerlijke gerechten en goede wijnen. En weet je wat, we sluiten de avond in stijl af in Grand Café Loos. Omdat het kan. De tram zet ons er voor de deur af. Wat hebben we toch een leuk clubje zo met elkaar.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen