Welkom Party People!

event 12 februari 2019 location_on Museum Rotterdam

Op een feestje waar niemand is, daar wil je niet zijn. En als het er druk is, dan wil je naar binnen. Daarom staan er in Museum Rotterdam, waar wij met Wij Zijn Gers te gast zijn, ruim 100 aangeklede poppen op ons te wachten. Het is er meteen druk en gezellig. Ook al zeggen deze vroege gasten niets terug.

Rotterdamse partyscene van de jaren ’80, ’90 en nu
Party People is niet alleen het thema van de expositie in Museum Rotterdam. Het is ook het thema van de volgende editie van Gers!. In deze bijzondere expositie laten de ondernemers van Wij Zijn Gers! zich onderdompelen in de Rotterdamse partyscene van de jaren ’80, ’90 en nu. Voor wie in die jaren op stap ging in Rotterdam, is deze expositie een feest van herkenning.

Cassettebandjes en vinyl
Met Wij Zijn Gers! laten we ons meeslepen in de Rotterdamse partyscene van weleer. Met koptelefoons op onze oren herbeleven we een willekeurige stapavond langs clubs en cafés. Een stapavond in de tijd dat de dance-house-hip-hop groot was in Rotterdam. De tijd van de cassettebandjes en het vinyl.

De clubs van weleer
De reis leidt ons langs de clubs van weleer. Now&Wow is terug. Maar Nighttown is nog altijd verleden tijd. Net als de Watt. Die verdwenen clubs herleven hier in het museum. Uit onze koptelefoons dreunt hip-hop en gabber. En als we verder gaan en de late uurtjes in extravagante clubs beleven, verandert de muziek naar heerlijke dance. Voetjes van de vloer en genieten. Waar zijn de cocktails?

Pils
Dansend komen we uit het museum en gaan we door naar de naastgelegen stadsbrouwerij om een hapje te eten. Hier bakken ze hamburgers en schenken ze bier, ehm… pils. Want in Stadsbrouwerij Thoms brouwen ze alleen laaggegiste bieren. We genieten ervan. Proost!

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen