Het kleinste wijkje van Rotterdam

event 28 september 2023 location_on Little C

Vandaag zijn we met Wij zijn Gers! op bezoek in het kleine wijkje aan de Coolhaven: Little C. We worden door Merel Saura en Martine Meijburg welkom geheten in The Sandbox, een co-working place waar je een kantoor of een werkplek kunt huren, zonder dat je lid hoeft te zijn. Dat is flexibel en creatief. Precies zoals de sfeer in Little C.

Heidi Leeuwangh, die we nog kennen van de Rabobank, vertelt ons over het Daniël den Hoed familiehuis, waar zij tegenwoordig werkt. Zij hebben in Little C maar liefst 6 verdiepingen aangekocht voor mensen met een dierbare in de Daniël den Hoed kliniek in het Erasmus MC dat precies aan de andere kant van de ‘s Gravendijkwal ligt.

We worden uitgenodigd door Hugo Borst. Wie kent hem niet? Hij toont ons zijn galerie Weisbard. En we krijgen een heuse sneak preview: dit weekend wordt de nieuwe expositie van Suzette Bousema geopend. Door niemand minder dan onze klimaatminister Rob Jetten. En dat is leuk, want Hugo noemt Suzette een klimaatkunstenaar. Klimaat is het thema dat in al haar kunst terugkomt.

De expositie toont het ijs van Antarctica en Groenland, vergrote afbeeldingen van oeroude plankton, maar ook tapijten met blauwe lijnen en bollen die zijn gebaseerd op schimmelnetwerken die zich diep in de grond onder de bossen bevinden. De expositie is inspirerend. Wie meer wil zien, moet dit weekend zeker even aankloppen bij galerie Weisbard.

Het is tijd om naar buiten te gaan. Op een van de pleintjes van Little C vertelt Patrick van Oosten over hoe deze wijk tot stand gekomen is. En hoe de ontwikkelaar Era Contour alles heeft gedaan om hier een uniek project van te maken waar mensen prettig wonen. Hij wijst naar een hoge boom op het pleintje. “Hieronder zit de parkeergarage, maar waar de boom staat hebben we twee parkeerplekken opgeofferd, zodat de boom hier kan wortelen. We hadden dus ook twee extra parkeerplekken kunnen verkopen, maar we kozen voor de boom. Dat is omdat die boom voor de leefbaarheid uiteindelijk belangrijker is dan die twee plekken.”

Boven op het dak van Little C maken we een groepsfoto. Daarna is het tijd om bij wijnbar en wijnwinkel Côte du Cool een goed glas wijn te drinken. Vervolgens gaan we naar Old Scuola West. We smullen van een ruime variaties van verschillende pizza’s en bijven nog lang hangen. In dit leuke kleine wijkje aan de Coolhaven.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen