Blije gezichten bij BlijeGift

event 08 juni 2023

Dit was misschien wel het mooiste evenement van Wij Zijn Gers van dit jaar. We hielpen een met inpakken bij BlijeGift. We zouden 100 tassen inpakken met levensmiddelen voor arme gezinnen. Uiteindelijk hebben we er ruim 250 ingepakt. Kijk! Dat is nog eens Rotterdams de handen uit de mouwen steken.

Stichting BlijeGift helpt mensen die in armoede leven, maar te ‘rijk’ zijn voor de voedselbank. De gezinnen hebben per maand gemiddeld 250 euro netto te besteden en de lat voor de voedselbank ligt op 230 euro. Dus ze hebben net 1 of 2 tientjes te veel.

Aanvulling op het huishoudbudget

De stichting helpt deze mensen met een maandelijkse levensmiddelenbon. Dit is een aanvulling op hun huishoudbudget. Daarnaast deelt BlijeGift tassen met essentiële boodschappen uit. Geen etenswaren, maar producten die langer meegaan. Zoals tandpasta, shampoo en schoonmaakmiddel. Deze tassen mochten wij voor ze inpakken, wat ongelooflijk dankbaar is om te doen.

Magazijn en kapsalon

Natuurlijk kregen we van de initiatiefnemers Annette Koopman en Arthur Bouw een rondleiding. Eerst door het magazijn met allerlei huishoudelijke producten die ze gesponsord kregen van uiteenlopende bedrijven. Daarna vertelden ze over de nieuwe kapsalon die er sinds kort is. “Als je nauwelijks geld hebt voor boodschappen, dan heb je zeker geen geld voor de kapper. En de mensen zijn zo blij als ze hier geknipt worden”, aldus Arthur.

Speelgoedwinkel

Tenslotte namen ze ons mee naar de ‘speelgoedwinkel’. Een walhalla voor jarige kinderen. Want hier mogen op de eerste zaterdag van de maand de kinderen die in die maand jarig zijn een cadeau uitkiezen. “We proberen ze altijd eerst een boek of een bordspel te laten kiezen en dan vervolgens nog een ander cadeau”, vertelt Annette.

Barbecue op de kade

Na het inpakken begaven we ons naar de oever van de Lek. We waren namelijk niet in Rotterdam, maar in Krimpen aan de Lek, waar BlijeGift gevestigd is. Daar op de kade stond het Koetshuis al klaar met een heerlijke barbecue en roomijs na. Samen met de vrijwilligers van BlijeGift proostten we op deze prachtige stichting. En dat was niet het enige…

Vermaak

Als vermaak speelden we een potje Black Jack aan een originele blackjacktafel. We probeerden de flipperkast uit, de gokkast en we raceten in de simulator tegen Max Verstappen. Ja, hier in Krimpen aan de Lek is altijd wat te doen. Zowel werk als plezier.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen