Glibberen en glijden

event 13 januari 2016 location_on Schaatsbaan Rotterdam

Nieuwe jaar Wij zijn Gers!

De sport van de bezems op het ijs, oftewel: curling. Maar hoe werkt het precies? De vrienden van Wij zijn Gers! kwamen daar achter tijdens een clinic op de Schaatsbaan Rotterdam. Na het eerste succesvolle jaar was dit de start van een tweede jaar Wij zijn Gers!, waarin weer volop mooie en bijzondere events gepland staan. De vrienden ondervonden op het ijs hoe stevig ze echt in hun schoenen staan. “Is dit nou een Olympische sport?!”

Zoals met zoveel dingen lijkt het ‘op tv’ altijd zo makkelijk. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk stenen dichter bij het centrum van de baan met cirkels te krijgen dan de tegenstanders. De vrienden streden met zes teams om de Wij zijn Gers!-curlingwisselbokaal. Na een aantal ‘ends’ was het team van het Grafisch Lyceum, Shivers, Veenman+ en Het Rotterdams Warenhuis te sterk voor de anderen. “Curling, nee, dat is niet mijn sport”, bekende Ronald van Raaij van de Rabobank. “Maar ik vond het wel een superavond. Eigenlijk is het altijd leuk bij Wij zijn Gers! Waar ‘m dat in zit? Je statuur of functie maken hier niet uit. Je bent er gewoon en geeft elkaar een hand. That’s it.”

Geweldige formule

Ook komend jaar zijn er weer spetterende bijeenkomsten op ongewone locaties gepland. Alles draait daarbij om inspiratie op doen, nieuwe energie krijgen en nieuwe contacten leggen. “Wij zijn Gers! is briljant. Echt!”, licht Arie van Tilborg van het Grafisch Lyceum Rotterdam het toe. “De kijkjes in de keuken vind ik geweldig. Ik ontmoet elke keer weer leuke, enthousiaste mensen. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt, waar je veel van kan leren en gave dingen ziet. Wat mij betreft is het een geweldige formule.”

Nieuwe vrienden

Het is een goede start van het nieuwe jaar, concludeert Wouter van Lieburg van Wij zijn Gers! na afloop. “We gaan op dezelfde voet verder en hopen ook in 2016 veel nieuwe vrienden te leren kennen.”

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen