Een gers stukkie lopen

event 13 september 2022

Rotterdam kennen we wel. We weten wat er te koop is. We weten precies waar we wel en niet moeten eten en drinken. Tenminste, dat dachten we… Totdat Gijsbrecht Brouwer, bekend van De Buik, ons mee op stap nam.

The Slaak
Met een mooie groep van 30 ondernemers begonnen we onze wandeling bij The Slaak. Een fijn hotel in een historisch pand. Waar een nog fijner restaurant in zit. Hier moet je echt een keer eten! Maar omdat wij nog een lange avond tegemoet gingen, hielden wij het bij een aperitief.

Plein Oost
Niet ver van The Slaak vind je Plein Oost. Een klein restaurant waar we een voorgerecht van de houtskoolgrill kregen, met een bijpassende koude rode wijn. Gijsbrecht legde uit dat een belangrijke trend in de horeca schaalvergroting is. De grote worden steeds groter en krijgen meer macht. Plein Oost is een tijdje geleden overgenomen door de eigenaren van De Gele Kanarie, Bokaal en meer. Hierdoor geniet Plein Oost nu van de inkoopvoordelen en de contacten van de investeerders, maar hoeft het restaurant verder niet te veranderen. Behalve natuurlijk dat er nu Gele Kanarie bier op de tap zit.

Eetlokaal Het Witte Huis
Vanaf het Oostplein wandelden we naar de Oude Haven. Onderin het Witte Huis namen we plaats bij Eetlokaal Het Witte Huis. Hier kregen we de grootste borrelplank ooit voorgeschoteld. Een meterslange plank die bijna de hele bar in beslag nam. Met alle lekkernijen die in de keuken van Het Witte Huis worden gemaakt. Ondertussen bezochten we in kleine groepen het dak van wat ooit de eerste wolkenkrabber van Europa was. Boven op het dak legde Rotterdambassadeur Willem H. van Wijk ons uit wat we allemaal zagen.

Kiiro Japanese Curry House
Dan is het tijd om weer in de benen te gaan. Op naar de Wijnhaven, waar Kiiro zit. Het is een nieuw concept van Robin Bravenboer, bekend van iconische clubs als de Baja en Crazy Piano’s. Hij ontdekte in Japan de Japanse Curry’s en dacht: dit kan ook in Nederland. Zo gebeurde het. Vlak voor de coronacrisis opende hij zijn eerste restaurant. Met als ambitie om iedere 14 dagen een nieuwe vestiging te openen. Zover kwam het niet, want Corona gooide roet in het eten.

Kiiro is een QSR-concept. Quick Service Restaurant. Als je het uitbundig gedecoreerde restaurant binnenstapt, doe je je bestelling op de grote schermen die bij de ingang staan. Veel ondernemers van Wij zijn Gers! vonden dit wel erg modern, maar de jongere generatie bestelt juist liever via een scherm dan bij een persoon. Zo vertelde Robin Bravenboer, die voor de gelegenheid persoonlijk aanwezig was. Daarna krijg je je gerechten geserveerd of je haalt ze op bij de balie. Kiiro is een concept dat alles in zich heeft om heel snel te groeien. En dat is ook precies de ambitie. Via Rotterdam naar Amsterdam, Utrecht, Den Haag en dan het buitenland.

Freddy’s Comfortfood
We gingen verder, via de loopbrug over de Leuvehaven naar de Schiedamsedijk. Hier zit Freddy’s Comfortfood. Een concept waarbij kip het belangrijkste ingrediënt is. Gemarineerd en gepaneerd met karnemelk blijft de kip heel mals met een knapperig korstje. We kregen het populairste gerecht voorgeschoteld, Chicken & Waffles. Dit is een bijzondere combinatie van kip, Luikse wafels en ahornsiroop. Een heerlijk en verrassend gerecht!

SOJU Bar
We eindigen onze toer op de Witte de With. Niet bij een shoarmatent waar menig stapavond eindigt, maar bij de Koreaanse SOJU Bar. Hier dronken we een SOJU, een Koreaans gedestilleerd, gemaakt van rijst. Volgens Gijsbrecht wereldwijd het meest gedronken gedistilleerd. Niet omdat zoveel mensen het drinken. Maar omdat veel mensen het zoveel drinken.

Met onze buikjes vol en een klein beetje waggelend, wandelden we terug naar The Slaak. Hiervandaan vertrok iedereen weer naar huis. Om die nacht te dromen over de innovatie in de horeca, nieuwe concepten, nieuwe trends en vooral heel veel lekker eten en drinken. Het was een avontuur om met Gijsbrecht op stap te gaan.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen