Pak allemaal een glas

event 15 mei 2018 location_on Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt brouwt 20 verschillende bieren en heeft ze in het proeflokaal allemaal op tap. Van Oud Bruin tot Bitter Blondt met dt. En als je lid bent van Wij zijn Gers!, dan proef je ze allemaal. Tenminste, dat wil je. Maar 20 bieren proeven vereist de training die niet alle Rotterdamse ondernemers zomaar in huis hebben. Dus kiezen we puur op naam de best klinken bieren uit. Naast de Single was de Herrie populair vanavond.

Rotterdams beste bier
We bevinden ons in het kloppende hart van de Zwaanshals. Daar staat, midden in een blok met woningen en winkels, een grote loods van voor de oorlog. Hier wordt Rotterdams beste bier gebrouwen. Kleinschalig en dus alleen in en rond Rotterdam verkrijgbaar. “Ik wil niet leveren aan een cafe in Utrecht als dat betekent dat Melief, de Aap of Thoms zonder zit.” aldus Peter Rouwen, hoofd brouwzaken bij Brouwerij Noordt.

De installatie komt uit China
Pak allemaal een glas, dan geef ik jullie een rondleiding. Een rondleiding is leuk, maar je mot er natuurlijk geen droge bek bij hebben”. En zo schuifelen de ondernemers met een vol glas bier langs de ketels, de leidingen en de emballage.

Peter vertelt dat de complete installatie uit China komt. “Voordat we in Rotterdam gingen brouwen, hebben ze goed gekeken hoe ze het elders doen. Vooral in Amerika, waar ze ver op ons voor lopen, wat brouwen betreft dan. Daar werken ze allemaal met Chinese ketels. Die zijn goed en kosten maar een derde.

De installatie zelf was nog wel even een uitdaging. Omdat er onder de loods een parkeergarage is gebouwd, moest het gewicht goed over de vloer worden verdeeld. Anders stort de boel gewoon in.

Stadsbrouwerij Thoms
Tijdens de rondleiding vertelt Peter dat ze samen met Thoms een heuse stadsbrouwerij aan het opzetten zijn. Er komt dus nog meer echt Rotterdams bier bij. En dat stemt ons vrolijk.

Een strandbal, nog eentje dan
Na de rondleiding proeven we er nog eentje. Een Lager, een IPA en een Saison. En dan nog een strandbal. Fris fruitig en hoppig. Die is om het af te leren. En dan nu op de fiets naar huis. Of met de tram. Of lopend. Want morgen wacht de zaak weer.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen