Boksen in Noord

event 18 maart 2015 location_on Boksschool Van ’t Hof

Knock-out event van Wij zijn Gers!

Rotterdam samen nóg leuker maken. Wij zijn Gers! is een club Rotterdamse ondernemers die samenwerken aan de stad. Alles draait daarbij om inspiratie opdoen. Op ongewone locaties en met bijzondere thema’s. Dit keer bij Boksschool Van ’t Hof waar menig succesvol Rotterdamse Bokser is opgeleid. Rotterdam is tenslotte boksstad 
nummer 1!

Passie

Ton Dunk (Trainer/Coach Rotterdam Boxing) deed de aftrap waarbij hij gepassioneerd vertelde over de oudste Boksschool van Kralingen. De boksvereniging Herman van ‘t Hof werd in 1947 opgericht door de naamdrager. Wie was Herman van ‘t Hof? In 1926 was hij de eerste in de Hollandse boksgeschiedenis die Europees kampioen werd. Ook is hij de enige bokser in Nederland die drie landskampioenschappen tegelijk op zijn naam bracht. Reden genoeg om met de vrienden van Wij zijn Gers! te dineren op deze gerse locatie. En een ware happening is het geworden. Dineren bij de boksring waar talenten trainen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Borrelen, dineren en inspirerende sprekers

In een mum van tijd toverde Party & Cateringservice Het Koetshuis de zaal, waar die middag nog getraind werd, om tot een locatie waar geborreld en gedineerd kon worden. Onder het genot van heerlijk eten, in het thema van boksen, vertelde meerdere sprekers hun verhaal. Zo was er Marichelle de Jong die na vele jaren de Koreaanse vechtsport Tang Soo Do koos voor de bokssport. Een goede keuze aangezien Marichelle tal van mooie prijzen heeft gewonnen en Europees kampioen is geweest. Haar verhaal over de passie voor de sport, maar ook haar verhaal over de lastige keuze wat ze kon doen na haar bokscarrière. Uiteindelijk koos Marichelle voor het concept White Collar boxing. Een intensieve, afwisselende en motiverende training voor ondernemers en managers in de vroege ochtend, voor een vliegende start van de dag.

“Wat een mooie club mensen bij elkaar”, reageerde een vriend van Wij zijn Gers!

‘Laatste Ronde’

Afsluitend hadden we Halil die als filmmaker een tijd lang Rotterdamse boksers in de winter van hun leven heeft gevolgd en vastgelegd. Halil Ibrahim Ozpamuk wil met de documentaire laten zien dat Rotterdam en boksen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en ook wil hij de geschiedenis van boksen en Rotterdam overdragen aan de jeugd. Het is een schitterende documentaire geworden met de naam ‘Laatste Ronde’. De documentaire zal 9 april ook vertoond gaan worden op het Sportfilmfestival Rotterdam.

Natuurlijk kon een demo boksen van de talenten van Boksschool van ’t Hof niet ontbreken. Ook onze vrienden waren erg enthousiast over deze tweede avond: “Wat een mooie club mensen bij elkaar”, reageerde een vriend van Wij zijn Gers! “Mooi om zoveel Rotterdamse energie bij elkaar te hebben, ik kijk nu al uit naar het volgende event!”

Bijdrage aan een nieuw Rotterdams elan

Wij zijn Gers! borduurt voort op het succes van Gers! magazine. Deze ‘stadsglossy’ is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam en omstreken. Ontstaan vanuit de gedachte iets terug te geven aan onze stad en een podium te bieden aan al het goede wat Rotterdam te bieden heeft. Gers! magazine heeft bijgedragen aan een nieuw Rotterdams elan. Die spirit wil Wij zijn Gers! vasthouden en versterken.

Ook zo'n Gers! event bijwonen?

Word vriend van Wij zijn Gers!

Lees alle verslagen